FAQ'S

 

Wat betekent Susie?

Susie staat voor Sustainable Icecream.

Gered fruit, hoezo? Wordt er zoveel weggegooid?

Ja......heel veel! Voedselverspilling gebeurt overal in de keten. Bij de teler, tijdens vervoer en opslag, bij de groothandel, in de supermarkt en uiteindelijk bij de consument en dat is natuurlijk zonde, helemaal als je bedenkt dat er nog steeds 820 miljoen mensen op aarde in hongersnood leven. Daarnaast heeft voedselverspilling ook gevolgen voor het mileu. Wereldwijd wordt een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid, hiermee verspillen wij ook alle grondstoffen en hulpbronnen die zijn gebruikt bij de productie zoals land, water, arbeid en energie.  De gegevens worden nog interessanter als je in kaart brengt welke voedselcategorie het meeste wordt verspild, weergegeven als percentage van de totale hoeveelheid voedselafval. 42% hiervan is namelijk groente en fruit, dit is verreweg de grootse categorie.  

Gered fruit, vertel eens...

Ook wij proberen een positief verschil te maken en samen voedselverspilling tegen te gaan,  daarom gebruiken wij 'geredde bananen' als basis voor onze producten.  Voor onze ingrediënten werken wij samen met Yespers #foodwithimpact. Door de afgekeurde bananen lokaal te verwerken in puree voorkomen we samen verspilling, verhogen we het inkomen van de teler en worden er lokaal extra banen gecreëerd. Win win win. Meer weten over de geredde bananen? Klik hier.  

Ons ultieme doel is om uiteindelijke 100% reststromen te verwerken in onze producten, dus ook de mango en framboos, dit is nog een heel traject zo blijkt.  'Work in progress' heb jij input/ ideeën om samen met ons voedselverspilling tegen te gaan en jullie reststromen te gebruiken voor onze producten?  Laat het ons weten!

Wat zijn de ingrediënten?

Bananenpuree en frambozen- of mango puree voor de 'room' ijsjes

Wat is een nutri-score?

Een nutri score geeft aan hoe gezond een product is in de klasse A-E. Susie heeft klasse A, lees hier meer over de nutriscore. En hier een voorbeeld hoe de score wordt berekend 

Jullie hebben zo'n leuke video, waar kan ik die ook alweer vinden?

Klopt helemaal ;-) Hier kun je de video bekijken

Zijn jullie verpakkingen duurzaam?

Wij proberen het product constant te verbeteren en zijn altijd op zoek naar nieuwe/ betere verpakkingen. De cups zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar.