FAQ'S

 

Zijn jullie verpakkingen duurzaam?

Ja, al onze verpakking zijn composteerbaar. De bekers zijn gemaakt van karton, dat bestaat uit duurzaam geproduceerd kraftpapier. Kraftpapier is afkomstig van naaldbomen die zeer lange en sterke vezels heeft. De uiteindelijke samenstelling van kraftpapier is zeer zuiver en maakt het voldoende geschikt voor recycling na gebruik. Voor de coating is gebruik gemaakt van composteerbaar bioplastic op basis van maïszetmeel. Wij willen onze verpakking zo duurzaam mogelijk maken en zijn daarom altijd op zoek naar tips & trics. Heb je input? Laat het ons weten! Achter de schermen werken wij stap voor stap met onze partners aan steeds betere oplossingen. 

Wat betekent Susie?

Susie staat voor Sustainable Icecream.

Gered fruit, hoezo? Wordt er zoveel weggegooid?

Ja......heel veel! Voedselverspilling gebeurt overal in de keten. Bij de teler, tijdens vervoer en opslag, bij de groothandel, in de supermarkt en uiteindelijk bij de consument en dat is natuurlijk zonde, helemaal als je bedenkt dat er nog steeds 820 miljoen mensen op aarde in hongersnood leven. Daarnaast heeft voedselverspilling ook gevolgen voor het mileu. Wereldwijd wordt een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid, hiermee verspillen wij ook alle grondstoffen en hulpbronnen die zijn gebruikt bij de productie zoals land, water, arbeid en energie.  De gegevens worden nog interessanter als je in kaart brengt welke voedselcategorie het meeste wordt verspild, weergegeven als percentage van de totale hoeveelheid voedselafval. 42% hiervan is namelijk groente en fruit, dit is verreweg de grootse categorie.  

Gered fruit, vertel eens...

Ook wij proberen een positief verschil te maken en samen voedselverspilling tegen te gaan,  daarom gebruiken wij 'gered fruit' als basis voor onze producten.  Voor onze ingrediënten werken wij samen met Yespers #foodwithimpact. Door de afgekeurde bananen lokaal te verwerken in puree voorkomen we samen verspilling, verhogen we het inkomen van de teler en worden er lokaal extra banen gecreërd. Win win win. Meer weten? klik hier

Ons ultieme doel is om uiteindelijke lokale reststromen te verwerken in onze producten, dit is nog een heel traject zo blijkt.  Work in progess....heb jij input/ ideeen om samen met ons voedselverspilling tegen te gaan en jullie reststromen te gebruiken voor onze producten?  Laat het ons weten!

Waar wordt jullie ijs gemaakt?

Ons ijs wordt gemaakt in Nederland.  

Wat zijn de ingrediënten?

Echt alleen maar puree van fruit en helemaal niets anders.

Wat is een nutri-score?

Een nutri score geeft aan hoe gezond een product is in de klasse A-E. Susie heeft klasse A - heel gezond dus, lees hier meer.

Jullie hebben zo'n leuke video, waar kan ik die ook alweer vinden?

Klopt helemaal ;-) Hier kun je de video bekijken